GenelGündemManşetSpor

Düşme hattında son sözü Fenerbahçe söyleyecek

Fenerbahçe’nin ligin son 4 haftasında oynayacağı karşılaşmalarda alacağı sonuçlar hem zirveyi hem de düşme hattını şekillendirecek.

Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu yönetimindeki sarı-lacivertli takım, geride kalan haftalarda topladığı 73 puanla ligde 2. sırada bulunuyor.

Zira sarı lacivertliler bu maçların 3’ünü küme düşme bölgesinde yer alan takımlarla yapacak. Fenerbahçe bu süreçte ilk maçını yarın Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynayacak.Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Altay Bayındır, Nazım Sangare, Sadık Çiftpınar ve Diego Perotti ile kırmızı kart cezalısı Gökhan Gönül, yarın takımdaki yerlerini alamayacak.

7 oyuncu sarı kart ceza sınırında

Fenerbahçe’de 7 futbolcu, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-lacivertlilerde Caner Erkin, Dimitrios Pelkas, Ferdi Kadıoğlu, Jose Sosa, Marcel Tisserand, Serdar Aziz ve Sinan Gümüş, yarın sarı kart görmeleri halinde ligin 40. haftasında MKE Ankaragücü ile deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 4. randevu

Fenerbahçe ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Süper Lig’de yarın 4. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında ilk karşılaşma, 2018-2019 sezonunda oynanmıştı. Söz konusu sezonun ilk yarısında Ülker Stadı’nda yapılan müsabaka, 2-2 berabere tamamlanmıştı. İkinci yarıda Erzurum’da oynanan mücadeleyi ise Fenerbahçe 1-0 kazanmıştı.

37 puanla 19. sırada yer alan mavi beyazlı ekip, 3 karşılaşması kaldığı için puan kaybına kesinlikle tahammülü yok.

Ankaragücü için de durum kritik

8 Mayıs Cumartesi günü karşılaşacak rakip ise, 38 puanla düşme hattının hemen üstünde bulunan MKE Ankaragücü.

Sarı lacivertli takım, başkentte oynayacağı Ankaragücü maçından 3 gün sonra, 15 haftadır yenilgi yüzü görmeyen ve ilk 5’i hedefleyen Demir Grup Sivasspor’u konuk edecek. Sezonun son karşılaşması, ligde kalma savaşı veren bir başka ekip HES Kablo Kayserispor ile Ülker Stadı’nda. Son 4 maçta 12 puan hedefleyen Fenerbahçe, ligin ilk yarısında bu takımlarla oynadığı maçlarda HES Kablo Kayserispor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u aynı skorla 3-0, MKE Ankaragücü’nü 3-1 mağlup ederken Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kalmış ve 10 puan toplamıştı.