Düşük faizli SGK Emeklilik Kredisi veriliyor: 31 Ağustos’a kadar başvurabilirsiniz!

Borcu olan vatandaşlar için açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, “SGK Emeklilik Kredisi” verilecek. Böylece, birikmiş prim borçları nedeniyle yaşlılık aylığı/emeklilik maaşı bağlanamayan kişiler, prim borçlarını ödeyerek emekliliğe hak kazanabilecekler. Krediye son başvuru tarihi ise 31 Ağustos olarak açıklandı.

Halkbank 4/a – 4/b kapsamında bulunan, emeklilik/yaşlılık aylığına hak kazanmış ancak, birikmiş prim borçları nedeniyle yaşlılık aylığı/emeklilik maaşı bağlanamayan vatandaşlar için açıklamada bulundu. Kamu bankası tarafından yapılan açıklamalarda bu kişilere, yaşlılık aylığı verileceği bildirildi. SGK Emeklilik Kredisi aylık faiz oranı ise %1,55 olarak açıklandı.

Nasıl Faydalanabilirim?

SGK tarafından hazırlanmış olan Dilekçe Formu ve Sigortalılık Belgesi ile 31.08.2021 tarihine kadar SGK İl Müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir.

1. SGK tarafından hazırlanmış olan EK-1** Dilekçe Formu ve Sigortalılık Belgesi ile birlikte SGK İl/Merkez Müdürlüklerine başvurunuz.

2. SGK İl/Merkez Müdürlüklerinden almış olduğunuz EK-2** belgesiyle birlikte HALKBANK şubelerine kredi başvurusunda bulununuz.

3. Bankamız tarafından başvurunuz alınıp, krediniz onaylandıktan sonra EK-3** belgesi düzenlenerek tarafınıza verilecektir.

4. Bankamızdan almış olduğunuz EK-3 Belgesi ve SGK’dan temin edeceğiniz “Yaşlılık Aylığı Talep” formu ile birlikte emeklilik maaşının bağlanması konusunda SGK İl/Merkez Müdürlüğüne talepte bulunmalısınız.

5. SGK İl/Merkez Müdürlükleri tarafından düzenlenecek EK-4** belgesini şubelerimize ibraz etmeniz halinde birikmiş borçlarınız Bankamızdan kullanacağınız kredi ile SGK’ya ödenecektir.

Yapılacak inceleme sonrası bankamızın ek belge, teminat veya kefil talep etme hakkı saklıdır.
*Başvuru aşamasında gerekli olan belgeler SGK İl Müdürlüklerinden, www.sgk.gov.tr internet adresinden ve tüm HALKBANK şubelerinden temin edilecektir.

Exit mobile version