EkonomiGündem

e-Devlet şifrenizle girip kontrol edin: Hesaplara para yatırılıyor!

Yüzlerce kişi tarafından ödemelerle ilgili detaylar merak ediliyor. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara karşılıksın ödeme yapılıyor. Mart ayına girilmesiyle birlikte ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Aile Destek Programı kapsamında dar gelirli vatandaşlara yapılan ödemeler araştırma konusu oldu.

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda bulunuyor. Aile Destek Programı doğrultusunda gerçekleşen yardımlar kapsamında hesaplara para geçiyor. Mart ayına da girilmesiyle birlikte söz konusu ödemelerin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Buna göre, her ay belirli tarihlerde hak sahiplerinin hesabına 12 ay boyunca para aktarılıyor. Hak sahipleri e-Devlet tarafından ödemeleri sorgulayabiliyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “Dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile destekliyoruz. Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız.” açıklamasında bulunmuştu.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.