e-Devlet üzerinden başvuran 1000 TL’yi kapacak: Duyuru yapıldı!

Doğalgaz fatura destek ödemelerinden yararlanmak isteyenler dikkat… Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz destek ödemeleri ile ilgili açıklamada bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, e-Devlet üzerinden doğalgaz destek ödemesine başvuran vatandaşlara paralarını PTT’den alacakları bildirilirken vatandaşlar e-Devlet üzerinden nasıl başvuru yapacaklarını araştırmaya başladı. Peki Elektrik desteği/Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Elektrik yardımı/Doğalgaz yardımı şartları neler ve kimler başvurabilir? Doğal gaz yardımı ödemeleri ne zaman? Doğalgaz desteği başvuruları ne zaman? Doğalgaz yardımı ne kadar? Doğalgaz yardımı nakit mi alınır? İşte detaylar…

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca hayata geçirilen “Doğalgaz Tüketim Desteği” programından hanelerin faydalanabilmesi için, başvuru sahibinin şu şartları taşıması gerekmektedir;

• Türk vatandaşı olması,

• E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

• Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

• İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

• Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

• Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Derya Yanık, Doğalgaz yardımı başvurularının 5 Eylül tarihi itibariyle başladığını duyurdu.

Doğalgaz Tüketim Desteği’ne ‘https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti’ adresinden başvuru yapılabilecek.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Doğalgaz ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağını bildirdi. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemelerinin başladığını duyurdu.

Exit mobile version