Kamu

e-Devlet üzerinden başvuru yapan annelere 32 ay boyunca ödeme yapılıyor!

2021 yılında çalışan annelere devlet desteği devam ediyor. Bu kapsamda SGK tarafından açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada e-Devlet üzerinden başvuru yapan annelere en fazla 32 ay boyunca ödeme yapılabileceği bildirildi. Peki, çalışan annelere sağlanan destekten faydalanmanın şartları nelerdir? İşte annelere verilen desteğin detayları…

Doğum yapan anneler kariyerlerine dönüşte sıkıntı yaşıyorlar. Bu nedenle devlet çalışan annelere destek için eğitimli bakıcı desteği ödemesi yapıyor. Bu kapsamda annelere SGK tarafından aylık 325 avro ödeme yapıyor. Anneler ödemeden çocuğu 36 aylık olana kadar (36’ncı ay dahil) en fazla 32 ay boyunca faydalanabiliyor.

ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİNDEN KAÇ KİŞİ YARARLANACAK?

Proje kapsamında ilk önce ön kayıt yaptıran ve koşulları sağlayan aylık ortalama 3.700 anneye toplam 26 milyon Avro (€) mali destek sağlanacaktır. İlk başvuru sırasına göre kesin listeler ve yedek listeler oluşturulacaktır. Kesin listelerde yer açılması durumunda yedek listelerden aktarım yapılacaktır.

ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLLİR?

Tam zamanlı olarak ve hizmet akdiyle bir işverenin yanında çalışan (4/a sigortalısı) ve 0-24 ay arası çocuğu olan sigortalı anne, bir eğitimli çocuk bakıcısını sigortalı olarak çalıştırıp bu bakıcıya çocuğunu baktırmaya başladığında mali destekten yararlanabilir.

ÖN KAYIT AŞAMASI

www.sgk.gov.tr internet adresi üzerinden “Ön Kayıt” yapmalısınız.
Ön kayıt yapmadan önce, sizin ve çocuğunuzun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemindeki adres bilgilerinizin güncelliğinden, çocuğunuz ile aynı adreste göründüğünüzden ve ikametgâhınızın başvuru yapacağınız ilde olduğundan emin olunuz. Sistem, sizden ön kayıt sırasında kesin kayıt randevusu oluşturmanızı isteyecektir, istemediyse “yedek listedesiniz” demektir. Bu durumdaki annelerimiz, daha sonra boşalan kontenjan olması durumunda, ilan ve SMS yoluyla bilgilendirilerek davet edilecek, sırayla ve kontenjanlar dahilinde kesin kayda alınabilecektir.

e-Devlet şifreniz yoksa ön kayıt gününden önce şifrenizi almayı unutmayınız.

Ön kayıt yaptığınızda sistem üzerinden kesin kayıt yaptıracağınız randevu tarihi ve yeri belirlenecektir. Lütfen belirtilen tarih ve saatte belirtilen adreste olunuz.

İşsiz olduğunuz dönemde de Projeye ön kayıt yapabilirsiniz.

Ön kayıt yapabilmeniz için yukarıda belirtilen Proje illerinden birinde ikamet eden ve e-devlet şifresine sahip bir anne olmanız gerekmektedir. Unutmayınız, ön kayıt sadece internet üzerinden yapılabilir.