EkonomiGündem

e-Devlet üzerinden başvuru yapana 1150 TL verilecek: Paralar PTT’den alınacak!

Dondurucu soğukların gelmesinin ardından doğalgaz faturaları da yükseldi. Devlet, doğalgaz faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli ailelere destek veriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz faturası desteğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğalgaz faturası desteğinden yararlanmak isteyen ve şartlara uygun aileler e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Paralar PTT üzerinden alınacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ

Doğalgaz desteğinin açıklanmasının ardından vatandaşlar başvuru sürecini yakından takip etmeye başladı. Doğalgaz yardımının miktarı ve detayları belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başvuru süreci ve yardım miktarını duyurdu.

Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuruda bulunabilecek. Öte yandan yardımlar PTT üzerinden alınacak. Vatandaşlar faturasıyla PTT’ye giderek ödemesini geri alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz yardımları kapsamında hane başına yıllık 450 – 1150 TL arası bir destek sağlayacaklarını belirterek, “Bu ödemeleri mart ve ekim aylarında iki eşit taksitte yapacağız. Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz” dedi.