EkonomiGündem

e-Devlet üzerinden kontrol edin: Hesaplara para yatacak!

Yüz binlerce ödeme bekleyen vatandaş hesaplarına parasının yatıp yatmadığını merak ediyor. Ocak ayı ödemelerini henüz almayanların gündeminde paraların ne zaman yatacağı yer alıyor. Her ayın belli tarihlerinde gerçekleşen evde bakım aylığı ödemeleri e-Devlet üzerinden kontrol ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma muhtacı olanlara bakanlara ödeme yapılıyor. Yapılan ödemeler ise il il gerçekleşiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Asgari ücrete gelen zammın ardından evde bakım aylığı alanların parasına da zam geldi. Asgari ücrete gelen yüzde 50,5 oranındaki zamdan sonra 1798 TL olan evde bakım aylığı 2706 TL’ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atarak sorgulayabilirsiniz.

17 OCAK EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER!

Devlet tarafından evde bakım maaşları il il yatırılıyor. Ancak 15 ile 30’u arasında yatırılan evde bakım maaşı ödemelerinin gerçekleştiği iller henüz belli olmadı.