E-Devlet Üzerinden Kontrol Edin! Ödemeler Hesaplara Aktarılmaya Başladı

Evde bakım aylığı alanları ilgilendiriyor. Milyonlarca kişinin beklediği evde bakım ödemeleri hesaplara aktarılmaya başladı. Evde bakım Aralık ayı ödemeleri başladı. Evde bakıma muhtaç, yaşlı ve engelli aile bireylerinin bakımını üstlenen yakınlarına devlet destek ödemeleri yatırmaya devam ediyor. Evde bakım maaş ödemeleri her ayın 15’i ve 30’u arasında gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar evde bakım aylığının yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden öğrenebiliyorlar.

Evde bakım ücretlerinin ne zaman yatacağını merak eden vatandaşlar e-devlet üzerinden sorgulamaya yapmaya başladı. Peki 29 Aralık 2021 tarihinde evde bakım aylığı hangi illere yattı? Evde bakım aylığına nasıl başvurulur? Evde bakım aylığına nasıl başvurulur? Evde bakım ödemeleri nasıl sorgulanır?

Evde Bakım Aylığı Yatan İller?

Evde bakım aylığı hesaplara, her ayın 15’i ve 30’u arasında yatıyor. Bazı durumlarda aylıklar erken yatabiliyor. Evde Bakım aylığı Aralık ayı ödemeleri o illere yatmaya başladı. Evinde hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara devlet tarafından ödenen aylık gelir Edirne, Tokat, Çanakkale, Ordu, Diyarbakır, Antalya, Karabük, Osmaniye, İstanbul, Zonguldak, Uşak, Kocaeli, Balıkesir, Konya, Samsun, Niğde, Bilecik, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Manisa, Sakarya, Malatya, Çorum, Bursa, Gaziantep, Giresun, Eskişehir, Adana, Aksaray, Düzce, Kayseri, Hatay ve İzmir illerine yattı diğer illere de önümüzdeki iki gün içinde bekleniyor.

Evde Bakım Aylığı Almak İçin Şartlar Nelerdir?

Evde bakım maaş ödemelerine başvurmak için önemli şartlardan bir tanesi, kişinin kendine bakamayacak kadar hasta, yaşlı ve engelli olmasıdır. Engeli bulunan kişiler için yüzde 50 engel şartı bulunmalı ve kişinin ağır engelli ibareli belgesi bulunmalıdır. Hasta vatandaşlar için ise hasta ya da muhtaç olan kişinin yeme, içme, tuvalet ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarının tek başına yerine getirememesi gerekmektedir.

Evde Bakım Aylığına Nasıl Başvurulur?

Evde bakım aylığı almak için hanedeki diğer gelirlere de bakılıyor. Hanede kişi başı gelirin 1.704 lirayı aşmaması gerekiyor. Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşların kamet edilen yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne veya varsa ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Başvurular en geç 30 gün içinde sonuçlandırılıyor.

Evde Bakım Aylığının Yattığını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Evde bakım aylığı e-Devlet aracılığı ile sorgulanabiliyor. Evde bakım aylığı ödemelerini sorgulamak için E-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak sorgulama yapılabiliyor.

Exit mobile version