E-Devlet Üzerinden Kontrol Edin Paralar O İllere Yattı

Milyonlarca evde bakım aylığı alan haneye ilgilendiriyor. Ülkemizde milyonlarca vatandaşın merakla beklediği evde bakım aylıkları zamlı haliyle yatmaya başladı. Devlet milyonlarca hanede bulunan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç hastaların bakımını üstlenen kişilere yardımda bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evinde bakıma muhtaç hasta, yaşlı, engelli vatandaşlar bulunan ve bu vatandaşlara bakmakla yükümlü kimselere maddi destekte bulunuyor. Evde bakım aylıkları il il hesaplara yatıyor. Milyonlarca evde bakıma muhtaç aile bireyi bulunan vatandaş evde bakım ücretlerinin hangi illere yattığını kontrol ediyor. Evde bakım ödemeleri hangi illere yattı? Evde Bakım aylıkları nerden sorgulanıyor? Detaylar haberimizde…

Evde Bakım Aylığı Yatan İller

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde engelli, yaşlı ve bakıma hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan destek ödemeleri 23 Ocak 2022 tarihi itibariyle Tokat, Kırklareli, Sivas, Aksaray, Çanakkale, Zonguldak, Manisa, Bilecik, Karabük, Muğla, Kocaeli, İstanbul, Amasya, Osmaniye, Sakarya ve Ordu, Uşak, Afyonkarahisar, Antalya, Diyarbakır, Balıkesir, Samsun, Mersin, Çorum, Bursa, İzmir, Kırıkkale, Düzce, Bolu, Adana, Kayseri, Gaziantep ve Hatay illerine yattı. Klan illere de Pazartesi günü itibariyle yatması bekleniyor.

Evde Bakım Aylığı Sorgulaması Nereden Yapılıyor?

Evde bakım ödemelerinin yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar ise aylık sorgulamalarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Maaş sorgulaması, e-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak bakılabiliyor.

Exit mobile version