E-Devlet Verileri Sızdırıldı! Nüfus Genel Müdürlüğü Açıklama Yaptı

Sosyal medyada yayınlanan ideaya göre E-devlet verilerinin sızdırıldığı doğrultusunda söylemler yer aldı. E-devlet üzerinden kimlik kartı bilgilerinin sızdırıldığına dair söylemlerin devletin itibarını zedelemeye yönelik vatandaşı tedirgin etmek için çıkarılan söylentiler olduğunu belirten nüfus genel müdürlüğü böyle bir durumun söz konusu bile olmadığını açıkladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü  

Sosyal medyada e-devlet verilerinin sızdırıldığına dair ideaların gerçek olmadığı siber güvenlik konusunda bir sorun yaşanmadığını açıklayan Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü dün ortaya atılan e-devlet verilerinin sızdırıldığı ideasına karşılık emniyet teşkilatı siber suçlar biriminin tespiti ile bu durumun devleti karalamak için yapılan bir operasyon girişimi olduğu bildirildi. Bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu belirten Nüfus Genel Müdürlüğü devlet büyüklerinin kimlik ve fotoğraf bilgilerini kopyalanıp kullanarak kişisel bilgilerin belli programlarla görüntüsünün alınıp yayınlanması şeklinde yapıldığı belirtildi. Sistemin kapalı devre çalıştığı ve bilgilerin yeterli koruma düzeyinde olduğunu açıklayan Nüfus Müdürlüğü güvenlikle ilgili bir sorun yaşanmadığını bildirdi.

Halkı paniğe sürükleyen ve devletin itibarını zedelemeye yönelik söylemlerde bulunan kişiler hakkında suç duyurusu başlatılacağı bilgisi verildi.

Veri Sızıntısı İddiası Gerçeği Yansıtmamakta

Cumhurbaşkanlığı dijital dönüşüm ofisi başkanı da konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Veri sızıntısı idealarının gerçeği yansıtmadığını bireyin güvenliğinin korunduğunu aynı şekilde ulusal siber güvenlik konusunda da bir sorun yaşamadıklarını dile getirdi. Vatandaşlara cihazlarını güvenli hale getirmeleri önerisinde bulundu.

USOM Açıklaması

Ulusal siber olaylara müdahale merkezi (USOM) tarafından yapılan açıklamada ulusal siber güvenlik adına birçok zararlı sitenin engellendiği bildirildi. Sahte kimlik kartı üreten ve satışını yapan sitelerin USOM tarafından tespit edilip sitelerin erişiminin engellendiği de yapılan açıklamalar arasında yer aldı.  Sahte web siteleri ve zararlı sayfalarla ilgili vatandaşı dikkat etmesi konusunda uyardı.

Exit mobile version