e-Devlet’te kısıtlama yapmayan sonra sıkıntı çeker: T.C. kimlik kartı sahibi herkes için geçerli!

Milyonlarca vatandaş çipli kimlik kartlarını aldı. Ancak birçok vatandaş kısıtlama özelliğinden habersiz. Oysa T.C. kimlik kartı sahiplerinin e-Devlet sistemi üzerinden bunu yapmazlarsa sonra sıkıntı çekebilirler.

Çipli kimlik kartları sayesinde vatandaşlar dijital imza gibi bazı kullanımlara sahip oldular. Ancak güvenlik konularında da tedbirli olmak gerekiyor.

Bu kapsamda çalıntı, sahte kimlik ve benzeri durumlarda kişilerin iradeleri dışında şirket veya ticari işletmelere ortak/yetkili olarak eklenmesini engelleyecek sistem geliştirildi. Vatandaşlar artık e-Devlet sistemi üzerinden yaptıkları giriş ile adlarına şirket kurulmasını engelleyebiliyorlar.

T.C. Kimlik No kısıtlama özelliğinden faydalanmak için ise https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-ortak-yetkili-olunmasina-yonelik-kisitlama-islemleri-mersis adresi üzerinden giriş yaparak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca e-Devlet üzerinden Ticaret BakanlığıOrtak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS) sayfasına erişerek kısıtlama yapılabilir.

T.C kimlik kartları nasıl alınır?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuruları Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da çağrı merkezinden (Alo 199) alınacak randevu ile veya randevusuz olarak yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır. Kimlik kartı almak için geçerli bir kimlik belgesi ve bir adet biyometrik fotoğrafa sahip olmak gerekiyor.

Exit mobile version