e-Devlet’te unutulan milyonlar sahiplerini arıyor! Sizin de birikmiş paranız olabilir

Milyonlarca vatandaşın e-Devlet’te farkında olmadan birikmiş paraları olabilir. Özel sektörde çalışanlar ve çeşitli sebeplerden ötürü devlet tarafından ödeme alan kişiler, bu paraların varlığından habersiz olabiliyor.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve diğer şahsi ödemelerinizi e-Devlet üzerinden kontrol ederek birikmiş alacaklarınızı görüntüleyin. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun destek ödemelerini unutmayın; bu ödemeleri gözden kaçırmamak için düzenli olarak hesaplarınızı kontrol edin.

Nereden sorgulanır?

Unutulan yardımları geri almak için öncelikle e-Devlet üzerinden sorgulama yapın. SGK’nın resmi sitesi veya e-Devlet sistemi aracılığıyla unutulan yardımların varlığını öğrenip hak sahibi olduğunuz paraları alabilirsiniz.

Desteklerden haberdar olun

Yaşlı aylığı gibi önemli desteklerden yararlanma koşullarını bilin. Engelli bireylerin bakımını üstlenenlere sağlanan destekler gibi destekleri unutmayın ve ilgili kurumlara başvurun.

Çalıştığınız bankaları kontrol edin

Bankaların resmi internet siteleri üzerinden isminize göre sorgulama yaparak unutulan paralarınızı geri alabilirsiniz. Belirli bir süre içinde sorgulama yapma hakkınız olduğunu unutmayın.

Haklarınızı bilin ve talep edin

Devletin sunduğu sosyal yardımlar ve bankalarda unutulan paralar sizin haklarınız içindedir. Bu haklardan faydalanmak için düzenli olarak ilgili platformları kontrol edin ve gerekli sorgulamaları yapın.

Hesaplarınızı kontrol edin!

Milyonlarca vatandaşın e-Devlet’te farkında olmadan birikmiş paraları olabilir. Özel sektörde çalışanlar ve çeşitli sebeplerden ötürü devlet tarafından ödeme alan kişiler, bu paraların varlığından habersiz olabiliyor. Peki, e-Devlet’te birikmiş paranız olup olmadığını nasıl kontrol edebilirsiniz? Unutulan paralar nasıl geri alınır?

e-Devlet’te birikmiş para nasıl sorgulanır?

  1. Adım: e-Devlet’e giriş yapın.
  2. Adım: Arama kısmına “Şahıs Ödemeleri” yazın ve ilgili hizmeti seçin.
  3. Adım: “Banka Tanımlaması” sekmesine tıklayın.
  4. Adım: Ekrandaki talimatları takip ederek banka hesap bilgilerinizi güncelleyin.
  5. Adım: “Sorgula” butonuna tıklayın.
  6. Adım: Ekranda, size ait varsa, “Ödenmesi Gereken” veya “Hesap İşlemleri” başlıkları altında birikmiş paralarınız görüntülenecektir.

Unutulan paralar nasıl geri alınır?

 

 

 

Exit mobile version