Gündem

E-Devletten hemen işlem yapmayan tapu sahiplerine 1000 TL’LİK CEZA! Son 10 gün

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Hemen işlem yapmayan vatandaşlara kötü haber.

E-Devletten hemen işlem yapmayan tapu sahiplerine 1000 TL’LİK CEZA! Son 10 gün- Türkiye’de ekonomik kriz ile birlikte gün geçtikçe artan kira ve ev satış fiyatlarına karşı yeni önlemler alınmaya başlandı. Milyonlarca tapu sahibi için ceza kesilmemesi adına 1 Kasım tarihi işaret edildi. İşlem yapmayanlar 1000 TL’den başlayarak bir çok farklı tutarda zarara uğrayacaklar.

1 KASIM’DA HER ŞEY DEĞİŞECEK

Tapu sahipleri e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar ilan veremeyecek. Ayrıca fahiş fiyat veren ev ve arsa sahipleri ise yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak ve yüklü miktarda ceza ödeyecekler. Uygulama, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. e-Devlet sistemi ise 1 Kasım 2023 tarihinde başlayacak ve gayrimenkul ilanlarını tapu kayıtlarıyla eşleştirecek. Ayrıca fahiş fiyat veren ev ve arsa sahipleri ise yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak ve yüklü miktarda ceza ödemek zorunda kalacaklar.

SAHTE VE FAHİŞ FİYATLI İLAN ENGELLEME AŞAMALARI

Türkiye’deki konut satış ve kira krizlerine yönelik olarak başlatılan yeni uygulama için bir kaç madde ile açıklama yapıldı. Buna göre,

e-Devlet sisteminin başlamasıyla birlikte sistemdeki şu anda özellikle gayrimenkul piyasalarındaki sahte ilanlara tamamıyla son gelecek. Düşünün ki T.C. numarasını gireceksiniz, tapu kayıtlarını gireceksiniz aslında her şey sistematiğe girecek.

Rakamlar e-Devlet üzerinden kontrol mekanizması işleyecek. O sahte ilanların önü kesilmiş olacak. Dolayısıyla bu ceza yaptırımlarıyla birlikte gayrimenkul sektörünün tamamıyla yıl sonuna kadar canlanmasını birlikte gözlemleyeceğiz.

e-Devlet sistemine geçmesiyle birlikte hem haklarınız korunmuş olacak hem sizin adınıza başka bir kişinin ilan girmesine engel olmuş olacaksınız.”

Konut fırsatçılığını sona erdirmek için geçilmesi planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar ilan veremeyecek.

Bu sayede fahiş fiyatlar ve sahte ilanlar ortadan kalkacak.

Yukarıdaki işlemler sayesinde Türkiye’deki krizin önüne geçilmeye çalışılıyor.