EkonomiGündem

E-Devlet’ten Kontrol Edin! Paralar Yatmaya Başladı

Evde bakım maaşı alan vatandaşları ilgilendiriyor. Evde bakım aylıkları o illere yattı. Ülkemizde milyonlarca insanın merakla beklediği evde bakım ödemeleri her ayın 15’i ve 31’i arasında hesaplara yatmaya devam ediyor. Bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına verilen evde bakım aylığı o illere yatmaya başladı. Evde bakım aylığı hangi illere yattı? Evde bakım aylığı sorgulaması nasıl yapılıyor? Detaylar haberimizde…

Evde bakım maaşı alacak vatandaşları ilgilendiriyor. Devlet, Bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına maddi destek yardımında bulunuyor. Milyonlarca evde bakıma muhtaç aile bireyi bulunan vatandaş merakla aylığın yatıp yatmadığını sorgulamaya devam ediyor.

Evde Bakım Aylığı Yatan İller

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde engelli, yaşlı ve bakıma hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan destek ödemeleri 13 Şubat 2022 tarihi itibariyle Tokat, Diyarbakır, Osmaniye, Çanakkale, Edirne, Giresun ve Afyonkarahisar, Ordu, Bolu, Kırıkkale, Ankara, Konya, Manisa, İstanbul ve Kocaeli illerine yattı.

.Evde Bakım Aylığı Sorgulaması Nereden Yapılıyor?

Evde bakım ödemelerinin yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar ise aylık sorgulamalarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Maaş sorgulaması, e-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak bakılabiliyor.