Ebeveynler Endişeli! Çocuklarda Delta Varyantı Belirtileri Nelerdir?

Dünyanın her yerinde koronavirüs ile savaş devam ederken Delta varyantı kabusu endişeleri arttırıyor. Anne – Babalar, çocuklarını virüs ve varyantlarından korumaya çalışıyor. Delta varyantı çocukları etkiliyor mu sorusunun cevabını öğrenmeye çalışan ebeveynler için araştırmalar sonuç verdi. Çocuklar da ne kadar etkili? Çocuklarda belirtileri nelerdir?

Delta Varyantı

Delta Varyantı, uzmanların ortak açıklamasına göre mevsimsel soğuk algınlığına benzer belirtiler gösterdiği için başkalarına bulaştırdıklarını belirtiyor. Bu sebeple soğuk algınlığına benzer belirtiler gösterenlerin test yaptırmaları ve kendilerini izole etmeleri öneriliyor.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne, “Basitçe ifade etmek gerekirse, Delta varyantı ülke genelinde çocuklar ve ergenler için yeni ve acil bir risk yarattı” ifadesinde bulundu. 12 yaşın altındakiler için aşı onaylarının hızlandırılmasını istediklerini belirtti.

Delta varyantı öncelikle baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor. Pediatrik bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Camille Sabella;

“Belirtiler öksürme, hapşırma, burun akıntısı, mide bulantısı, baş ağrısı ve yorgunluk olarak kendini gösteriyor. Bu son virüs suşu şu ana kadar çok fazla ciddi hastalığa neden olmadıysa da bazı çocuk hastaneleri delta varyantı nedeniyle hastaneye yatışların arttığını bildiriyor.”

“Genel olarak konuşursak, COVID-19 ile enfekte olan çocuklar hafif semptomlar gösteriyor. Altta yatan kronik hastalığı bulunmayan bir çocuğun COVID-19’dan ağır şekilde hastalandığı nadir şekilde görüldü. Şimdiye kadar, yüksek oranda bulaşıcı ve çok daha bulaşıcı olmasına rağmen delta çocuklarda daha ciddi hastalıklara neden olduğu görülmedi.”

“Çocuklarda delta varyantı semptomlarının miktarını yansıtan kesin verilere sahip değiliz. Ancak işin iyi tarafı, Delta çoğunlukla hafif belirtilerle kendini gösteriyor”

“Herkesi bu virüse karşı korumanın en iyi yolu aşılardır. Aşılar 12 yaş üzeri için onaylanmıştır. Ayrıca, aşılamanın yararları aşılamanın risklerinden çok daha ağır basmaktadır. Bir çocuk aşı için çok küçükse, aşı olabilecek herkesin aşı olduğundan emin olmak çok daha mantıklıdır. Bir hanede daha fazla insan korunduğunda, öğretmenler de dahil olmak üzere hem çocuk hem de etraflarındakiler için daha iyi olur.” ifadelerini kullandı.

Delta varyantının çocuklarda daha ağır seyretmesinden ziyade daha bulaşıcı olmasına dikkat çekiliyor. Dr. James Schneider mevcut durum için gözlemlerini şöyle paylaşıyor: “Delta varyantı çocukların daha da hastalanmasına neden oluyor gibi görünmüyor ancak daha fazla sayıda çocuğun hastalanmasına neden oluyor. Şu anda mevcut senaryo bu gibi görünüyor.” açıklamasında bulundu.

 

Exit mobile version