Gündem

Ebru Şallı’nın Eşi Uğur Akkuş’a dolandırıcılık iddiasıyla yakalama kararı

Ünlü televizyon sunucusu Ebru Şallı’nın eşi olarak bilinen iş insanı Uğur Akkuş’un, kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla yargılanmasına başlandı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Uğur Akkuş’un yanı sıra Abdullah Alkreish, Ercan Eşkin ve Feyza Betül Köksal da sanıklar arasında yer aldı. Ancak duruşmaya katılmayan Uğur Akkuş hakkında mahkeme heyeti tarafından yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.

Olay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre şu şekilde gelişti: Ercan Eşkin aracılığıyla tanışan Abdullah Alkreish, Uğur Akkuş ile iş yapmaya karar verdi. Güven tesis etmek amacıyla yapılan bir anlaşma sonrasında, kripto para alımı için 497 bin 500 dolarlık bir ödeme gerçekleştirdi. Ancak bu ödeme sonrasında yaşananlar, Alkreish’in ifadesine göre beklentilerin uzağında kaldı. Uğur Akkuş’un iş yerine giderek beklemesine rağmen parayı alamayan Alkreish, yaşanan durumu polise bildirdi.

“Güven sağlamak için 5 bin dolarlık iş yaptık”

Duruşmada savunma yapan Alkreish, Uğur Akkuş ile buluştuğu anı anlatarak, “Güven sağlamak amacıyla 5 bin dolarlık bir çalışma yaptık. Bana kripto para platform linki gönderdiler ve kontrol ettirdim, doğru olduğunu belirledik. Güven sağlandıktan sonra Uğur Akkuş ile buluştuk ve kripto para almak için 497 bin 500 dolar verdim. Ancak Uğur Akkuş, yanındaki bir çalışana ‘Al bu parayı bankaya götür’ dedi. Ancak saatlerce gelmeyince durum şüpheli bir hal aldı. Uğur Akkuş, ‘Sistemde arıza oldu, sıkıntı yok, yarın mutlaka hesabınıza düşecek. Yarın 10 gibi gelin, bir zararınız varsa ödemeye hazırım’ dedi ve bizi oyaladı. Sonra iş yerine çağırdım ama gelmedi. Daha sonra Fransa’ya kaçtığını öğrendim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum” şeklinde konuştu.

Maddi zarar giderildi

Feyza Betül Köksal ise Ebru Şallı ile aynı binada çalıştığını ve Uğur Akkuş’un talebi üzerine bankaya para yatırdığını belirterek, olayla herhangi bir ilgisinin olmadığını ifade etti. Uğur Akkuş’un avukatı ise müvekkiline ulaşamadığını söyleyerek, “Maddi zarar giderildi. Bir sonraki celse hazır edeceğiz” dedi.

Yakalama kararı verildi

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verirken, duruşmayı erteledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, Uğur Akkuş, Abdullah Alkreish, Ercan Eşkin ve Feyza Betül Köksal’ın “tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında nitelikli dolandırıcılık” suçundan 4’er yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.