Ebru Şallı’nın kocası Uğur Akkuş’a kripto dolandırıcılığından dava açıldı

Ebru Şallı’nın eşi olan iş insanı Uğur Akkuş, kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla suçlanıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Akkuş’un da aralarında bulunduğu dört sanık hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 4 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İddianamede, müştekilerin dış ticaret işiyle uğraşan ve 500 bin dolarla kripto para almak isteyen kişiler olduğu belirtiliyor. Sanık Abdullah Alkreish’in aracılığıyla Akkuş’la tanıştıkları ve Akkuş’un, kripto para alımı konusunda anlaşmaya vardıkları ifade ediliyor.

Yurt dışı çıkış yasağı konuldu

Akkuş’un, güveni sağlamak için öncelikle müştekilere 2,500 dolarlık kripto para aktardığı ve daha sonra 497,500 doları elden aldığı belirtiliyor. Ancak Akkuş’un, parayı bankaya yatırdıktan sonra geri döneceği sözlerine rağmen gelmediği, hesaplarına kripto paranın yatırılmadığı ifade ediliyor.

Müştekilerin, yardımcıları olan diğer sanıklardan aldığı parayı Akkuş’a teslim etmeleri istendiği, fakat kripto para transferi yapılmadığı ve sanıkların haksız kazanç elde ettikleri belirtiliyor.

Uğur Akkuş, dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanırken, davanın ardından serbest bırakılan Abdullah Alkreish hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Uğur Akkuş, haziranda bu dosya kapsamında hakkında yapılan şikayet üzerine İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmış, müşteki Ömer A’nın zararının giderildiğini bildirerek şikayetinden vazgeçmesi üzerine serbest bırakılmıştı.

 

Exit mobile version