EBSO Başkanı Yorgancılar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na dair bir kutlama mesajı yayımlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki dönemin önemine vurgu yapmış ve Cumhuriyet'in kazanımlarını öne çıkarmıştır. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik zorlukları aşabileceğine olan inancını ve Atatürk'ün mirasının bu süreçte güç kaynağı olduğunu belirtmiştir.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na ilişkin bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında:  

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da İstanbul Karaköy rıhtımından Bandırma vapuruna binerken, tasarlamakta olduğu hedeflere ulaşabileceğine inanan tek bir kişi vardı; bizzat ve sadece kendisi. Bir imkansız ülküye doğru Karadeniz’e açılıyordu Ulu Önderimiz. Takip eden dört sene ve devamında yaşananlar, O’nun ‘imkansızı nasıl gerçekleştirebildiğini’ hem kendi milletine ve hem de bütün dünyaya sarsıcı bir biçimde gösterdi. Darmadağın bir orduyu baştan kurması, TBMM ile siyasi birliği sağlaması, stratejik dehasıyla kazanılan zaferler, ulusal vizyonuyla kurduğu Cumhuriyet, yeni ve çağdaş bir hayatın müjdecisi olan inkılaplar… Ve belki de en önemlisi, toplu iğne bile üretmeyen, işçisi de işvereni de olmayan, endüstri devrimlerinin gerisinde kalmış bir ülkede kurduğu fabrikalarla sıfırdan yarattığı sanayi altyapısı… Bu nedenle 19 Mayıs, Cumhuriyetimize sadakatle bağlı olan her birimiz için benzersiz bir vizyonu, zorluklarla ve engellerle başa çıkmak için lazım olan iradeyi, ilerlemenin ve kalkınmanın önündeki duvarlara meydan okuyuşu temsil etmektedir. Bu meydan okuyuş, yerle yeksan olmuş bir imparatorluktan çağdaş bir dünya devletini yaratırken, milletimize de nesillerden nesillere aktarılacak bir anlayış, bir felsefe, bir karakter vermiştir. Bunu da, o dönemin koşullarında ilerici bir vizyonla kurgulanan eğitim sistemi sağlamıştır. Türk Milleti Ata’sından aldığı emanetle güçlü ve sağlam karakterli aziz bir millettir. Kimi zaman kahramanlıklarıyla, kimi zaman bilimdeki ve sanattaki başarılarıyla, kimi zaman ise Atatürk’ün dediği üzere hakiki kurtuluş mücadelesi olan ekonomi alanında yaptıklarıyla ortaya koymuştur. Bugün de küresel konjonktürün getirdiği ve ülke içinde yaşamakta olduğumuz ekonomik zorlukları, yapısal reformların kararlılıkla uygulanması ve yüksek enflasyonla dirençli bir mücadeleyle aşacağımıza inanıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasında imkansızı başarmış atalarımızın inanç ve iradesinden güç alarak üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yoktur. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Ulu Önderimiz Gazi M. Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimize derin şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 

Exit mobile version