Ege Bölgesi dahil birçok bölgeye sağanak yağış uyarısı: İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Uşak dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için hava durumu açıklaması yaptı. Evden dışarı çıkacak olan vatandaşların merak ettiği hava durumu raporu yayınlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava sağanak yağışlı geçecek. Yurdun birçok kesiminde de sağanak yağış görüleceği bildirildi. Yağışların etkili olacağı iller tek tek açıklandı.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji tarafından 27 Aralık hava durumu raporu duyuruldu. Alınan verilere göre, kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Balıkesir’in kuzey ve batısı, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bolu ve Karabük çevreleri ile Samsun’un iç ve doğu kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı, Rize ve Artvin’in iç kesimleri ile Ardahan’ın kuzeyinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Meteoroloji, sağanak yağışlı illeri açıklarken, sabah ve gece saatlerinde de sise karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Özellikle yola çıkacak sürücülerine sis ve pus dikkat etmeleri gerekiyor.

EGE BÖLGESİ’NDE HAVA NASIL OLACAK?

Ege Bölgesi’nde hava bugün sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği kaydedildi. Öte yandan sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

 

Exit mobile version