Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Ege Bölgesi dikkat! İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Uşak, Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar’da başladı

Koronavirüs vakalarının artışa geçmesinin ardından bir takım yeni kısıtlama kararları alınmıştı. Söz konusu kısıtlamalar arasında hafta sonu sokağa çıkma yasağı da var. Bugün 18 Aralık’ta 81 il genelinde saat 21.00’da başlayan sokağa çıkma yasağı 21 Aralık saat 05.00’a kadar devam edecek. Bu kapsamda vatandaşlar hafta sonu yasağının detaylarını merak ediyor.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bazı işletmeler açık konumda olacaklar. Vatandaşlar da kendilerine en yakın bu işletmelere gidebilecekler. Peki, bu işletmeler nereler ve hangi saatler arasında çalışacaklar?

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA NERELER AÇIK?

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çevrim içi sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçları ile ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarını karşılamak için araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve fırına gidip gelebilecek.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

Lokanta ve restoran gibi iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecek.