Ege Bölgesi dikkat: Saat verildi! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak ve diğer iller…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Meteoroloji, 24 Ocak hava durumu raporunu paylaştı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava az bulutlu geçecek. Ancak bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah sis ve pus bekleniyor. özellikle yola çıkacak sürücülerin sis ve pusa karşı dikkat etmesi gerekiyor. Öte yandan yurdun bazı kesimlerinde is kuvvetli kar yağışı etkisini gösterecek.

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların, Şırnak ve Siirt’in doğusu, Van’ın güneyi ile Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara’nın güneyi ve Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin puslu, yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Ülkemizin doğu kesimlerinin çok bulutlu, Giresun ve Trabzon’un kıyı kesimleri ve Batman çevreleri ile Siirt ve Şırnak’ın batısı yağmurlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Şırnak ve Siirt’in doğusu, Van’ın güneyi ile Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version