Editörün SeçtikleriGündem

Ege Bölgesi için tarih verildi! Resmen felaket olacak: Önlem almayan pişman olacak

Havalar ne zaman soğumaya başlar sorusu Ağustos ayı sonlarına yaklaşılırken merak konusu olurken Meteoroloji’den alınan son hava durumu raporuna göre aşırı sıcaklar bugün de etkisini sürdüreceği ifade edildi ve Marmara’nın batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Eskişehir, Sinop çevreleri ile Ankara’nın kuzey kesimlerinde sağanak yağış beklendiği bildirildi.

ORHAN ŞEN DEĞERLENDİRME YAPTI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava durumu değerlendirmesi yaptı. Şen açıklamalarında Bugün çarşamba sıcaklıklar ortalamanın üzerinde devam ediyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceğini belirtti ve Marmara’nın batısında İstanbul’un da Avrupa Yakası da dahil öğle saatlerine kadar gök gürültülü sağanak yağış hafif de olsa yerel olarak görülecek sıcaklığın 31 derece olduğu ifade edildi.

EGE İÇİN UYARI

Ayrıca söz konusu açıklamada “Hafta sonu Marmara, Ege hariç sıcaklıklar azalıyor. Rüzgar artıyor. Cuma-cumartesi iç Ege, Afyonkarahisar, Uşak, Eskişehir, Kütahya çevresinde su baskını yapacak yağış var. Pazar-pazartesi İstanbul dahil Marmara ve Batı Karadeniz bölgelere yağış geliyor.” ifadelerine yer verildi.