Ege Bölgesi illeri İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon’a açıklama: Duyuru yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 28 Aralık hava durumu açıklaması geldi. Evden çıkacak vatandaşlar tarafından ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabı merak ediliyor. Meteoroloji, hava durumu raporunu yayınladı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi’nde sabah ve gece saatlerine uyarı geldi. Öte yandan yurdun bazı kesimlerinde ise sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Samsun’un doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

SİS VE PUSA DİKKAT!

Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin’in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, bu illerin 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerekiyor.

EGE BÖLGESİ’NDE HAVA BUGÜN NASIL OLACAK?

Meteoroloji, Ege Bölgesi hava durumu açıklamasında bulundu. Meteoroloji’den alınan verilere göre, bugün bölge genelinde hava az bulutlu ve açık geçerken, kritik bir uyarı da yapıldı. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde sis ve pusa karşı dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

Exit mobile version