Ege Bölgesi’nde bu illerde yaşayanlar dikkat: Uyarı yapıldı! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Kütahya…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 8 Şubat hava durumu hava açıklaması geldi. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava çok bulutlu geçecek ancak Kütahya’da kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

YOĞUN KAR UYARISI

Ülkemizin büyük bölümünde görülecek kar yağışlarının Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Kırklareli kıyıları, İstanbul, Balıkesir’in kuzeyi, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışları ile birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde yağış ve doğu kesimlerin yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 5°C
Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

KÜTAHYA °C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu, zamanla yerel olmak üzere hafif kar yağışlı

MUĞLA °C, 4°C
Parçalı bulutlu

İL İL UYARI YAPILDI

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kırklareli, Kütahya, Eskişehir, Erzurum, Bingöl, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Kırklareli kıyıları, İstanbul, Balıkesir’in kuzeyi, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Exit mobile version