Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Ege Bölgesi’nde bu illerde yaşayanlar dikkat: Uyarı yapıldı! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli ve…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 14 Aralık hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava parçalı bulutlu geçerken, Muğla ve Aydın’a uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda, Aydın ve Muğla illerinde sağanak yağışlı havanın hakim olacağı bildirildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Akdeniz bölge geneli, Samsun, Çorum, Amasya, Tunceli, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Karaman, Konya’nın kuzey ve batısı ile Ankara’nın güney ve doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İç Ege ile Muğla ve Aydın’ın iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR °C, 16°C
Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu

MANİSA °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

İLLERE UYARI YAPILDI

Yapılan en son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Artvin dışında Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Bilecik, Sinop, Muğla, Aydın’ın iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara’nın batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari’nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Akdeniz bölge geneli, Samsun, Çorum, Amasya, Tunceli, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Karaman, Konya’nın kuzey ve batısı ile Ankara’nın güney ve doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor..