Ege Bölgesi’nde bu illere uyarı yapıldı: İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli ve diğer iller dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 6 Şubat hava durumu açıklaması geldi. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava iç kesimlerde sağanak yağış bekleniyor. Sağanak yağışların karla karışık olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşların olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Ülkemizin büyük bölümünde görülecek kar yağışlarının Marmara’nın güneyi ve doğusu, Akdeniz’in yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Batı Karadeniz geneli, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde ve doğusunda kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışları ile birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde yağış ve doğu kesimlerin yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın, ülkemizin batı kesimlerinde kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney yönlerden kuvvetli, Marmara, Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, Doğu kesimlerde soba ve baca gazı zehirlenmesi, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu, kuzeyinin ve iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 2°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İZMİR °C, 6°C
Çok bulutlu

KÜTAHYA °C, 0°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

MUĞLA °C, 4°C
Çok bulutlu

BÖLGE BÖLGE UYARI YAPILDI

Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Marmara’nın doğusu ve güneyi, Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Batı Karadeniz geneli, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Exit mobile version