Ege Bölgesi’nde Denizli’de flaş karar: Ücretsiz olacak!

Ege Bölgesi’nde Denizli’de flaş bir karar alındı. Binlerce kişiye ücretsiz olacağı duyuruldu. Alınan karara göre, kentte 35 bin 113 öğrenciye ücretsiz yemek verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti sağlayacak.

ÜCRETSİZ OLACAK

Denizli’de 35 bin 113 öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli’de 35 bin 113 öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti sağlayacak. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başladığı gün olan 6 Şubat Pazartesi günü ücretsiz yemek hizmeti başlayacak. Buna göre, 35 bin 113 öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak.

Öğrencilere ücretsiz sunulan yemeklerin Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri tarafından hazırlanacağını belirten Müdür Ekici, “Öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için de Bakanlığımızca önlemler alındı. Buna göre, öğrencilerin yaş ve ihtiyaçları istikametinde beslenme planları çalışılacak. Öğünler kalori hesapları yapılarak hazırlanacak dedi.

6 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

Bakanlığın sağladığı imkanları bir yatırım olarak değerlendiren Ekici, Bakanlığımızca eğitimde fırsat eşitliğini arttırmak ve kapsayıcılığı güçlendirmek için çok ciddi sosyal politikalar uygulanıyor. Ücretsiz ders kitabı, ücretsiz yardımcı kaynak ve ücretsiz yemek uygulamaları ile geleceğimize en büyük yatırımı yapıyoruz. 6 Şubat Pazartesi günü itibariyle ilimizde toplam 35 bin 113 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti vermeye başlayacağız. Meslek liselerimizde son derecede hijyenik ortamlarda hazırlanan yemekleri sıcak ve lezzetli bir şekilde öğrencilerimize ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version