Ege HaberleriGündemMuğla HaberleriSağlık

Ege Bölgesi’nde En Yüksek Aşılama Oranına Sahip O İl

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda bir haftalık vaka sayılarını paylaştı. Koca yaptığı açıklamada ‘Günlük Covid-19 Tablosunda’ artık aşı oranları da yer alacağını duyurdu. Aşı Tablosuna göre, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus baz alınarak değerlendirilen tabloda 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 68.13 1. doz aşı yapılma oranı yüzde 85.10 olurken 1.,2. ve 3. doz aşı toplamı 105.611.261.

En Düşük Aşılama Oranına Sahip Ege İli Afyonkarahisar

Sağlık Bakanı Koca’nın yaptığı paylaşımda 81 ilin aşı oranları paylaşılırken, Muğla Ege Bölgesinde mavi kategoride yer alan tek il oldu. Muğla’da aşılama oranı 75,8 olurken, İzmir’de bu oran 73,7, Manisa’da 71,5 oldu. Aydın’da sarı renk kategorisinde yer aldı. Aşılama oranı Aydın’da 72,8 olurken Uşak’ta 71,1, Kütahya’da 67.6 oldu. Ege Bölgesinde en düşük aşılama oranı 65,1 ile Afyonkarahisar’ın oldu.

Resim

Uzmanlar aşının önemini her fırsatta dile getirirken aşılama oranlarında son günlerde artış yaşandı. Sağlık Bakanı Koca resmi sosyal medya hesabından aşı oranları ile ilgili yaptığı açıklamada, “18 yaş ve üstü nüfusumuzda en az iki doz aşı olanların oranı %50’yi geçti. İki doz ve tam doz aşı oranı arttıkça salgına karşı başarımız artacak” ifadelerini kullandı.