Ege Bölgesi’nde İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar dikkat: Kuvvetli olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi’nde hava sağanak yağışlı geçecek. Yağışların ise öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevrelerinde etkili olması bekleniyor. Öte yandan birçok il için de kuvvetli yağışa karşı vatandaşların dikkatli olması istendi. Sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması konusunda uyarılar yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 28°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 34°C
Az bulutlu

MANİSA °C, 36°C
Az bulutlu

MUĞLA °C, 33°C
Az bulutlu

BU İLLERDE KUVVETLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Exit mobile version