Ege Bölgesi’nde İzmir ve Muğla’daki depremle ilgili flaş açıklama: Duyuru yapıldı!

Ege Bölgesi’de İzmir ve Muğla’da meydana gelen depremlerin ardından önemli bir açıklama geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İzmir’de saat 04.09’da 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’deki depremin ardından sabah saat 07.26’da da Muğla’nun Ula ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Bu depremlerin ardından Prof. Sözbilir, ”Burası uzun zamandır, yıkıcı deprem üretmeyen diri fayların yoğunlukta olduğu bir bölge.” diyerek Muğla’yı uyardı.

‘HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR’

Prof. Dr. Sözbilir, “Gece yarısından sonra gerçekleşen deprem, halkı korkuttu. Bu deprem, 4 Kasım’da yaşanan 4.9 büyüklüğündeki depremin artçısı olarak değerlendirilebilir. Ana şoktan sonra meydana gelen bu artçı depremler, 3.9’a kadar ulaşabilir. Bu sabah Muğla’da 07.26’da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem ise Muğla fayı ile Gökova fayı arasındaki bölgede oluştu. Bu bölgede 6.6 büyüklüğünde 2017’de oluşan Bodrum depreminden beri sismik hareketlilik devam ediyor. Burası uzun zamandır, yıkıcı deprem üretmeyen diri fayların yoğunlukta olduğu bir bölge. Bu nedenle kentler için İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP) eylemlerinin uygulanmasına hız verilmelidir” diye konuştu.

Exit mobile version