Ege Bölgesi’nde kuvvetli olacak: Uyarı yapıldı! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 22 Ocak hava durumu raporu yayınlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava çok bulutlu geçecek. Ancak bölgede fırtına bekleniyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde olması bekleniyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ve Siirt’in yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C
Çok bulutlu

DENİZLİ °C, 9°C
Çok bulutlu

İZMİR °C, 11°C
Çok bulutlu

MANİSA °C, 9°C
Çok bulutlu

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ,Karaman, Kahramanmaraş, Sivas, Sinop, Adıyaman çevreleri ve Balıkesir’in kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak; diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ve Siirt’in yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Exit mobile version