Ege Bölgesi’nde Manisa ve Muğla’da orman yangını çıktı!

Manisa ve Muğla’da orman yangınları meydana geldi. Dumanların yükseldiğinin görülmesi üzerine bölgelere çok sayıda ekip sevk edildi. Meydana gelen yangınlara hemen müdahale başladı. Muğla’daki yangın kontrol altına alınırken, Manisa’daki yangına ise müdahale devam ediyor.

MANİSA’DA ORMAN YANGINI

Manisa’nın Soma ilçesinde saat 17.30 sıralarında orman yangını meydana geldi. Ularca Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için 5 uçak, 7 helikopter, 25 arazöz, 7 su ikmal aracı, 3 dozer ile Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

MUĞLA’DA YANGIN

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Kızıldağ mevkisinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda saat 18.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yanı sıra hava araçları da sevk edildi. 3 helikopter ve 1 uçak ile havadan; 5 arazöz ve 20 orman işçisiyle karadan müdahelesiyle 30 dakikada kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor

Exit mobile version