Ege Bölgesi’nde o ilde virüs alarmı: Tedbirler alındı!

Ege Bölgesi’nde Muğla’da virüs alarmı verildi. Türkiye’de birçok ilde görülen virüs nedeniyle Muğla’da da önlemler alındı. Hayvanlarda tespit edilen şap hastalığından dolayı Muğla’da hayvan pazarları kapatıldı. Muğla İl Tarım Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklama geldi.

Muğla’da şap virüsü nedeniyle tedbirler alındı. Alınan karara göre, bulaşıcılığı önlemek için hayvan pazarları kapatıldı. Yapılan açıklamada “Muğla’da şu an için şap hastalığı görülmedi ancak bulaşığı önlemek amacıyla kapatma kararı alınarak çalışmalar başlatıldı” denildi.

HAYVAN PAZARLARI KAPATILDI

Muğla İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Türkiye’nin farklı illerindeki hayvanlarda SAT-2 tipi şap virüsü tespit edildi. Virüs nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçerek hayvanlarda görülen bu hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler alınıyor. Alınan tedbirler istikametinde ithalat, ihracat ve kesim maksatlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketleri yasaklandı. Ayrıca ülke genelindeki hayvan pazarları da kapatıldı. SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı istikametinde, tüm Türkiye’de ikinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri de iptal edildi. Muğla’da şu an için şap hastalığı görülmedi ancak bulaşığı önlemek amacıyla kapatma kararı alınarak çalışmalar başlatıldı” ifadesi kullanıldı.

Exit mobile version