Afyonkarahisar haberleriİzmir HaberleriManisa HaberleriManşetMuğla Haberleri

Ege Bölgesi’nde yaşayanlar dikkat: Bugün dışarı çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumuna ilişkin son verilerini resmi internet sayfası üzerinden yayınlıyor. Kurum tarafından yapılan son değerlendirmelerde bugün Ege’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin (5-8 derece) üzerinde seyredeceği bildirildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda ise havanın çok sıcak olduğu günlerde ‘dışarı çıkmayın’ uyarısı yapılıyor.

Bugün havanın nasıl olacağını merak edenler için MGM son verilerini yayınladı. Hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmede, “Hava sıcaklıklarının Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin (5-8 derece) üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.” İfadeleri kullanıldı.

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 34°C
Az bulutlu
İZMİR °C, 39°C
Az bulutlu ve açık
MANİSA °C, 41°C
Az bulutlu ve açık
MUĞLA °C, 40°C
Az bulutlu ve açık

Türkiye’de hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illeri ve Ordu çevreleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, Batı Akdeniz’de ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI:

Rüzgarın, Batı Akdeniz’de ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.