Ege bölgesinde yaşayanlar dikkat! Yarın sabah 06:00’ya kadar devam edecek: Hemen önlem alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizdeki hava durumuna ilişkin güncel değerlendirmeleri açıkladı. Yapılan tahminlere göre, ülkenin kuzey kesimlerinde hava durumu oldukça değişken olacağı ifade edilerek Marmara Bölgesi’nin kuzey ve doğu kesimleri, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin kuzey ve doğusu ile Sinop hariç Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacağı ifade edildi. Ordu, Artvin, Tokat ve Samsun’un doğu çevrelerinde de benzer şekilde sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor. Diğer bölgeler ise genellikle az bulutlu ve açık geçeceği de aktarıldı.

HAZIRLIKLI OLUNMALI

Bununla beraber Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece düşmesi beklendiği ve diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ve bu nedenle, özellikle Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklıklarındaki ani değişimlere karşı hazırlıklı olunması gerektiği paylaşıldı.

EGE’DE ŞİDDETLİ RÜZGAR

Rüzgarların genellikle kuzey yönlerden hafif esmesi beklendiği belirtilerek Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarların etkili olacağı vurgulandı. Rüzgar hızlarının bu bölgelerde 40-70 km/saat arasında değişmesi beklendiği ifade edildi.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz kıyılarında yaşanabilecek kuvvetli rüzgarlar nedeniyle vatandaşları uyardı. Kuvvetli rüzgarların, ağaç devrilmeleri, çatı uçmaları ve diğer olumsuzluklara yol açabileceği belirtiliyor. Bu yüzden, bu bölgelerde yaşayanların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Exit mobile version