Ege Bölgesine duyuruldu! Özellikle İzmir için alarm verildi: Çok fena geliyor

Ağustos ayı itibarıyla Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ifade edilerek Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan son açıklamada, sıcaklıkların özellikle batı ve güney bölgelerde belirgin bir şekilde artacağı aktarıldı. Bununla beraber Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, bu durumun Azor önemli bir açıklama yaptı. Azor açıklamalarında yüksek basıncının etkisiyle Afrika kökenli sıcak hava akımlarının ülkemize taşınmasından kaynaklandığını vurguladı.

Murat Acar, özellikle İzmir’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini vurguladı. İzmir’de yüksek sıcaklıkların bu hafta boyunca devam etmesi bekleniyor. Acar, İzmir için dikkatli olunması gerektiğini ve sıcak hava dalgasının rahatlama sağlamadan devam edeceğini ifade etti.

YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Yurt genelinde kurak bir hafta beklendiği ifade edilerek Murat Acar, özellikle bu hafta boyunca yağış beklenmediğini ve sıcaklıkların kurak koşullarda yüksek seviyelerde kalacağını, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşebileceğini bildirdi.  Kuzeydoğu bölgelerinin ise Rusya üzerindeki soğuk hava dalgasından etkileneceği paylaşan Acar açıklamalarının devamında bu bölgelerde hava sıcaklıklarının serinleyeceğini ve kış öncesi serin havaların hissedileceğini belirtti. İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’da da sıcaklıkların mevsim normallerinin altında kalabileceği bildirildi.

ÖNLEMLER ALINMALI

Acar, ağustos ayı boyunca mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların devam edeceğini ifade ederken  Azor da yüksek basıncının Afrika kökenli sıcak hava akımlarını taşımasıyla, Türkiye’nin güneybatı bölgelerinde sıcaklıkların daha da artacağının beklendiğini paylaştı. Önümüzdeki haftanın da kurak geçmesi bekleniyor, bu nedenle su tasarrufu ve hava koşullarına uygun önlemler alınması önem taşıyor.

35 DERECEYE KADAR ÇIKACAK

İstanbul, İzmir ve Ankara’daki sıcaklıklar da mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ankara’da sıcaklıkların 35 dereceye kadar yükselebileceğini belirten Acar, bu seviyelerdeki sıcaklıkların uzun süre devam edeceğini ve yağış beklenmediğini açıkladı.

Exit mobile version