Ege Bölgesi’ne kritik uyarı: Bu haftaya dikkat! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 28 Temmuz hava durumu raporu resmi internet sitesinde yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına karşı uyarı yapıldı. Peki, İzmir, Manisa, Aydın, Kütahya, Muğla ve diğer illerde hava nasıl olacak?

BU HAFTA SICAK HAVAYA DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin ortalama 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya Kesimi, Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 36°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık

Exit mobile version