EkonomiGündem

Ege Bölgesi’ne Meteoroloji’den Uyarı! Sel ve Su Baskınına Karşı Önleminizi Alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Ege Bölgesi için uyarı! Ege Bölgesi yağışlı havaya teslim olacak. Bir süredir devam eden soğuk hava ve kuvvetli sağanaklar etkisini arttıracak. Meteoroloji İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın illerinde yaşayan vatandaşları kuvvetli sağanak yağışlar için uyardı. Yarın itibariyle başlayan kuvvetli sağanak yarın akşam saatlerinde sona erecek.

Resim

Ege Bölgesi Kuvvetli Sağanak Yağmura Teslim Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ” Ege Bölgesinde beklenen yağışların Yarın (08.02.2022) Salı sabah saatlerinden itibaren batısında ( İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) kuvvetli sağanak (21-50 kg/m2) öğle saatlerinden itibaren ise iç kesimlerinde (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli ve Kütahya) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar  (10-20 cm) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların bölgesinin batısında Salı (08.02.2022) günü öğle saatlerinden sonra doğusunda akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı! Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, kar yağışı alan yerlerde tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”