Ege Bölgesi’ne sağanak yağış ve fırtına uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 27 Aralık hava durumu raporu yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi’nde bazı iller için sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. Vatandaşlar fırtınada oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı. Soba ve baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi konularda dikkatli olunması istendi. Peki, hangi illerde sağanak yağış var? İzmir’de hava nasıl olacak?

MANİSA’YA SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE BÖLGESİ DİKKAT

Rüzgarın; Ege’nin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ’NE SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 12°C
Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 17°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

MANİSA °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

Exit mobile version