Ege Bölgesi’ne uyarı: Bu saatlerde dışarı çıkmayın! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji, resmi internet sitesinde bugünün hava durumu verilerine ilişkin açıklama yaptı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi’nde hava açık geçecek. Öte yandan havanın mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar uyarıldı. Yapılan uyarıda, ”Güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Van’ın doğu kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (61- 150 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 39°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 31°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 39°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

İL İL UYARILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Van’ın doğu kesimlerinde kuvvetli, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Exit mobile version