Ege Bölgesi’ne uyarı: Kütahya ve Afyonkarahisar dikkat! Kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 2 Haziran hava durumu raporu resmi internet sitesinde yayımlandı. Meteoorloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde Kütahya ve Afyonkarahisar saat verilerek uyarıldı. Öte yandan birçok il için de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Söz konusu illerde vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

Yağışların; öğle saatlerinde Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Adana ve Mersin’in kuzey, Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 25°C
Parçalı bulutlu

MANİSA °C, 26°C
Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 26°C
Parçalı bulutlu

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Adana ve Mersin’in kuzey, Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Exit mobile version