Ege Denizi’nde korkutan anlar! Feribot 80 yolcusuyla denizin ortasında kaldı

Ege Denizi’nde İstanköy Adası’ndan Bodrum’a gitmekte olan bir feribot motor arızası nedeniyle sürüklendi. Yaklaşık 80 yolcusuyla seyreden feribotta yaşanan arıza sonrası kurtarma operasyonu başlatıldı. Yetkililer Kara Ada açıklarında arızanın meydana geldiğini ve rüzgar ile akıntı nedeniyle açık denize sürüklendiklerini söyledi.

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Genel Sekreteri Galip Gür, yaşananları “Deniz ortasında bir gürültü ile durduk, kimse bilgi vermedi, sürüklenmeye başladık, ardından motor arızası var dediler, biz de Bodrum’daki sahil güvenliği arayıp yardım istedik. Şu anda iki Türk sahil güvenliği ve kıyı emniyetine ait römorkor ile Bodrum’a doğru bizi çekiyorlar” şeklinde anlattı. Bodrumlu su sporları işletmecisi Coşkun Demircan ise, “Denizin ortasında yaklaşık 1,5 saat sürüklendik, kimse bize bilgi vermedi. Motor arızası olduğunu öğrendik. Şimdi iki sahil güvenlik denetiminde römorkor feribotu Bodrum’a çekiyor” açıklamasını yaptı.

Ege Denizi’nde Yunanistan’ın İstanköy Adası’ndan Bodrum’a gitmekte olan feribot, akşam saatlerinde motor arızası nedeniyle sürüklenmeye başladı. Feribotta bulunan 80 yolcu ile başlayan kurtarma operasyonu devam ediyor.

Arıza Bodrum’a 7 mil uzaklıkta meydana geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesine yaklaşık 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndan Bodrum’a gitmek üzere hareket eden Sea Star Marki isimli feribot, Ege Denizi’nin ortasında motor arızası yaşadı. Arıza nedeniyle feribot, rüzgar ve akıntı etkisiyle açık denize sürüklendi. Feribottaki yolcular, kendilerine bilgi verilmediğini iddia ederek Bodrum’daki sahil güvenliğini aradıklarını ve yardım istediklerini belirttiler.

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Genel Sekreteri Galip Gür, yaşadıkları durumu şöyle anlattı: “Deniz ortasında bir gürültü ile durduk, kimse bilgi vermedi, sürüklenmeye başladık, ardından motor arızası var dediler, biz de Bodrum’daki sahil güvenliği arayıp yardım istedik. Şu anda iki Türk sahil güvenliği ve kıyı emniyetine ait römorkor ile Bodrum’a doğru bizi çekiyorlar.”

Bodrumlu su sporları işletmecisi Coşkun Demircan da yaşadıkları süreci şu şekilde aktardı: “Denizin ortasında yaklaşık 1,5 saat sürüklendik, kimse bize bilgi vermedi. Motor arızası olduğunu öğrendik. Şimdi iki sahil güvenlik denetiminde römorkor feribotu Bodrum’a çekiyor.”

Kurtarma operasyonunun başarılı bir şekilde sonuçlanması ve yolcuların güvenli bir şekilde karaya ulaşması için çalışmalar devam ediyor.

Exit mobile version