Ege dikkat: Bu il için flaş yasak kararı!

Corona virüsü vakaları nedeniyle bazı illerde ilave tedbir kararları alınıyor. Muğla‘nın Marmaris ilçesi için de yeni tedbir kararı alındı. Alınan karara göre, park, mesire yeri ve sahillerde toplu halde bir araya gelmek ve yeme içme faaliyetinde bulunmak yasaklandı.

Türkiye’de vaka sayılarının artması sonrasında yeni tedbir kararları açıklandı. İllerden de ilave tedbir açıklamaları gelmeye devam ediyor. Son olarak, Muğla’nın Marmaris ilçesinde için uygulanacak yeni tedbirler duyuruldu.

Yılbaşı kutlamalarına izin verilmeyecek

Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlara göre, kamuya açık alanlarda toplu şekilde piknik yapmak, çay içmek, alkol almak, ateş ve mangal yakmak gibi sebeplerle bir araya gelinmesinin ve yeme içme faaliyetleri yasaklandı.

Ayrıca, kalabalıkların kontrolsüz şekilde bir araya gelmesine neden olacak yılbaşı partilerinin yapılmamasının, tercih değil zorunluluk olduğu belirtilerek konaklama tesisleri ve kiralık villa benzeri yerler dahil hiçbir mekanda yılbaşı partisi veya kutlaması yapılmasına izin verilmeyeceğinin altı çizildi.

İlçede yasaklara uymayan vatandaşlar hakkında ise adli işlemlerin başlatılacağı duyuruldu.

Exit mobile version