Editörün SeçtikleriGündem

Ege dikkat müjde verildi! İzmir’de beklenen tarih belli oldu: Herkes rahatlayacak

İzmir, son günlerde etkisini gösteren aşırı sıcak hava ile zorlu günler geçirirken vatandaşlar serin havaların geleceği tarihi araştırmaya başladı. sıcaklardan bunalan vatandaşlar biran önce serin havaların gelmesini umut ederken yeni bir haber geldi. Termometrelerin 40 dereceyi bulduğu sıcak günlerde, vatandaşlar bunaltıcı hava koşullarından şikayetçi oldukları biliniyor ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son verilere göre, İzmirli vatandaşları serin havalar beklediği bildirildi.

SICAK HAVA DALGASI BUNALTTI

Konu ile ilgili olarak sıcaklık, özellikle açık alanlarda vakit geçirenler için zorlu bir gün yaşatacağı belirtilerek sıcaklık 38 dereceye düşerek biraz rahatlama sağlayacağı ancak bunun da yeterli olmayacağı bildirildi. Bundan dolayı yeni gelişmeler de anlık olarak takip ediliyor.

Pazartesi günü İzmir’de sıcaklık 39 derece olarak ölçülürken bugün de devam edeceği ve bu sıcak günlerde, özellikle güneş altında uzun süre kalmaktan kaçınılması önerildiği ifade edildi. Sıcak havaların neden olduğu bunaltıcı etkiler, hafta başında da hissedilmeye devam edecek.

SERİN HAVA TARİHİ BELLİ OLDU

Çarşamba gününden itibaren İzmir’de hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanacağı belirtilerek Çarşamba ve Perşembe günlerinde sıcaklık 37 derece olarak öngörüldüğ ve bu azalma, sıcak havalardan bunalan İzmir halkı için rahatlatıcı bir gelişme olacağı aktarıldı.

Bunun yanı sıra Cuma günü hava sıcaklığı 34 dereceye gerileyeceği ve Cumartesi günü ise sıcaklık 33 derece olarak ölçüleceği aktarıldı. Bu düşüş, İzmir’deki sıcak hava dalgasının sona erdiğini ve serin günlerin başladığını gösterecek.