Ege dikkat: Saat verildi! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon ve…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Meteoroloji, 21 Temmuz hava durumu raporunu yayınladı. Hafta sonu dolayısıyla plan yapacak vatandaşlar tarafından ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabı merak ediliyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Bölgeye sıcaklık uyarısı yapılırken, belirlenen saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiği de kaydedildi.

BU SAATLERE DİKKAT!

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşların 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Giresun’un doğu, Trabzon’un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 37°C
Az bulutlu

DENİZLİ °C, 42°C
Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 36°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 42°C
Az bulutlu ve açık

İL İL UYARI YAPILDI

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Bolu, Karabük, Giresun, Trabzon, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Düzce’nin, Zonguldak’ın, Bartın’ın ve Rize’nin iç kesimleri, Eskişehir’in kuzeyi, Bursa’nın ve Ağrı’nın doğusu, Bitlis’in kuzeydoğusu ve Van’ın kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Giresun’un doğu, Trabzon’un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Exit mobile version