GündemHava Durumu

Ege dikkat: Saat verildi! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar ve diğer iller…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu yayınladı. Bayram tatili dolayısıyla plan yapacak vatandaşlar hava durumu haberlerini merakla araştırıyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava çok bulutlu geçecek. Ancak Afyonkarahisar’da akşam saatlerinde sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan fırtına uyarısı da yapıldı. Bölgede fırtınaya karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

FIRTINA UYARISI

Rüzgârın, Marmara’nın güneyi ile Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin akşam saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 23°C
Az bulutlu

MUĞLA °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

İL İL SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege’nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya’nın iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, (Artvin hariç) Orta ve Doğu Karadeniz, (Iğdır, Ardahan dışında) Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun doğusundaki yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde ggörüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.