GündemHava Durumu

Ege dikkat: Saat verildi! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya ve diğer iller…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Meteoroloji, bölge bölge uyarılarda bulundu. Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi’nde hava çok bulutlu geçecek. Ancak bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde sis olayı bekleniyor. Özellikle yola çıkacak vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Öte yandan yurdun bazı kesimleri için de önemli açıklamada bulunuldu.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 1°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 7°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 8°C, 19°C
Parçalı bulutlu

MUĞLA 3°C, 16°C
Parçalı bulutlu

BÖLGE BÖLGE UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kastamonu ve Sinop çevreleri, Antalya’nın batı kıyıları ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde, Marmara ve İç Ege’de yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.