Ege dikkat: Saat verildi! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya ve diğer iller…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Evden çıkacaklar ‘Bugün hava nasıl olacak?, ‘Sağanak yağış var mı?’ sorusunun cevabını merak ediyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gök gürültülü olacağı bildirildi. İzmir’de ise gece saatlerinde sağanak etkili olacak. Öte yandan bölgeye kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

KUVVETLİ OLACAK

Rüzgarın Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 24°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

DENİZLİ °C, 29°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

İZMİR °C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 29°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir.

Exit mobile version