Ege hava durumu! İzmir, Denizli, Uşak, Manisa, Kütahya, Aydın, Ayfonkarahisar ve Muğla hava raporu

Son dakika Ege hava durumu… Meteorololojiden alınan son veriler doğrultusunda Ege’de bugün bulutlu ve yer yer yağışlı bir hava hakim olacak. İzmir, Denizli, Uşak, Manisa, Kütahya, Aydın, Ayfonkarahisar ve Muğla bölgelerinin tamamında toz taşınımı gün boyu devam edecek. Sıcaklıklar 26 – 32 derece civarında seyredecek. En düşük sıcaklık 26 derece ile Afyonkarahisar’da görülürken, en yüksek sıcaklık 32 derece ile Manisa’da olacak. İzmir’de ise termometreler 31 dereceyi işaret edecek.

METEOROLOJİ HAVA TAHMİN HARİTASI

METEOROLOJİ ÜLKE GENELİ TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey doğusunun sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Batı bölgelerimizden başlayarak Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Karadeniz’in iç kesimlerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BÖLGEDE HAVA NASIL OLACAK

EGE

Parçalı bulutlu, bölgenin kuzeyinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 26°C

Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 29°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

İZMİR °C, 31°C

Parçalı bulutlu, ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı

MANİSA °C, 32°C

Parçalı bulutlu, ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı

Exit mobile version