Ege hava durumu! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Uşak, Kütahya, Ayfonkarahisar, Denizli hava raporu

Meteorolojiden alınan son verilere göre İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Uşak, Kütahya, Ayfonkarahisar, Denizli illerinde bugün yer yer parçalı bulutlu, genelinde açık bir hava hakim olacak. Metorolojinin son rapuna göre batı ve iç kesimlerde 4 dereceye varan sıcaklık artışları yaşanacak. Sıkcaklıklar 30 dereceye kadar yükselecek. Bölgede en düşük sıcaklık 24 derece ile Afyonkarahisar’da görülürken, en yüksek sıcaklık 31 derece ile Mansia’da olacak. Manisa’yı 30 derece ile İzmir ve Denizli izleyecek.

METEOROLOJİ GÜNLÜK HAVA HARİTASI

METEOROLOJİK UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sinop’un iç kesimleri, Karabük, Kastamonu ve Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BÖLGEDE HAVA NASIL OLACAK?

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 24°C

Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 30°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

Exit mobile version